Vloerverwarming en (PVC)vloeren

PVC vloer leggen op vloerverwarming?

PVC vloeren op vloerverwarming zijn goed mogelijk. PVC vloeren staan er zelfs om bekend dat ze optimaal warmte geleiden, waardoor ze goed warmte doorlaten. Doordat de vloeren relatief dun zijn, is de warmteweerstand lager dan bij andere vloeren.

Een PVC vloer in combinatie met vloerverwarming is dus een goede optie en biedt zelfs een aantal voordelen. Hieronder beschrijven we de voordelen van een vloerverwarming en de combinatie van een vloerverwarming met PVC vloer.

Energiebesparing

Doordat een PVC vloer een dunne vloer is, wordt de warmte van de vloerverwarming makkelijk doorgelaten. Hierdoor wordt niet alleen de vloer snel warm, ook de kamer warmt snel op. Een vloerverwarming is over het algemeen zuiniger dan een normale verwarming, waardoor u energie bespaart.


Meer ruimte

Een vloerverwarming warmt niet alleen de vloer op, maar ook de kamer. Dit maakt radiatoren overbodig. De radiatoren hoeven dus niet aan de muur te blijven, waardoor u meer ruimte heeft voor kasten en andere meubels. Ook uw interieur wordt mooier, omdat er geen onhandige radiatoren meer aan de muur hangen.

Sneller warm

Als u niet thuis komt, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk dat uw huis op een aangename temperatuur komt. Waar dit met radiatoren nog even kan duren, is de kamer met een vloerverwarming al snel op de gewenste temperatuur.

Geen ondervloer PVC vloerverwarming

Bij het installeren van een PVC vloer op vloerverwarming hoeft er geen gebruik te worden gemaakt van een ondervloer. Dit scheelt niet alleen in de kosten, maar ook een hoop werk.